LITTLE TANGO ORCHESTRA speelt Argentijnse tango : van traditionele nummers uit de gouden jaren ’40 met poëtische teksten van Homero Manzi tot modernere stukken van componisten als Astor Piazzolla en Julián Peralta. Het repertoire varieert: bij een tangosalon worden voornamelijk ritmische dansnummers gespeeld : tango, wals, milonga (snelle tango) en bij een luisterconcert eerder moderne composities, afgewisseld met traditionele tango en soms een Zuid-Amerikaans folklorenummer. Little Tango Orchestra bestaat nu vier jaar. Toen ons repertoire klaar was voor de bühne hebben we een tournee gemaakt in Zwitserland. Daarna volgde al snel de coronacrisis, die we hebben gebruikt om opnames te maken voor ons eerste album, wat nu vers van de pers is.

Little Tango Orchestra bestaat uit:

Peter Biesboer (bandoneón) woonde jarenlang in Brazilië, waar hij kennis maakte met de vele prachtige muziekstijlen uit het land. In die tijd speelde hij nog accordeon. Zijn interesse voor de tango ontstond pas later: sinds tien jaar speelt hij bandoneón, onder andere in Tango Orkest Amsterdam.

Willem Gotink (gitaar) maakte ooit met een muziektheatergroep een tournee door Midden-Amerika en speelde later Jiddische muziek en flamenco. Al ruim twee decennia gaat zijn liefde (voornamelijk) uit naar tango. Eerder trad hij op met zijn groep La Ocasión, een tango-ensemble dat veel in Nederland en soms op de Antillen speelde.

Maarten Klomp (contrabas) speelt al jaren bas in diverse jazzbands en een klezmerband. Vijf jaar geleden raakte hij verslingerd aan de tango, vooral aan het wat modernere repertoire. Nu speelt hij onder andere bij Tango Orkest Amsterdam en Little Tango Orchestra.

Evelyne Montens (zang) begon met tangodansen en verdiepte zich gaandeweg in de liedteksten en de zang. Haar fascinatie leidde haar naar milongas en tangoconcerten in Buenos Aires, naar peñas en folklorefestivals in het noorden, waar ze steeds opnieuw samenwerkt met verschillende muzikanten om haar eigen stem te blijven ontwikkelen. Ze treedt afwisselend op in Nederland en in Argentinië.